Makrela z masłem czosnkowym

  • wyświetlono: 548 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Aromatyczne filety z patelni :)

DSC_8347

Składniki

4 filety z makreli
2 łyżki masła
3 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Makrela z masłem czosnkowym

  • 1. Masło wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i resztą składników i rozsmarować na wierzchu każdego z filetów. Rybę włożyć do woreczków do smażenia, i ułożyć na patelni z grubym dnem. Smażyć 2-3 minuty z każdej ze stron. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzudania_dla_urodyziołamakrelamasło czosnkowemasło ziołowefilet z makreli

Komentarze

Podobne przepisy

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Leszcz z patelni z masłem czosnkowym

Leszcz, też ryba, dobrze doprawiona...

image-177cso7

Dodane przez: paolineczka

Pieczone młode ziemniaki z masłem czosnkowym

Idealny dodatek do dań głównych,...

image-22um46u

Dodane przez: AgaAga

Bób z chili i masłem czosnkowym

Bób jest świetnym warzywem po które...

s

Dodane przez: sylwin03

Filety z kurczaka z masłem czosnkowo-bekonowym

Filety z kurczaka z masłem czosnkowo-bekonowym

Homar

Dodane przez: odkuchni

Homar zapiekany z masłem czosnkowym

Moje pierwsze podejście do homara

pstrągi

Dodane przez: Martyna1991

Pstrąg z masłem czosnkowo-pietruszkowym i...

Delikatne mięso ryby idealnie komponuję...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE