Schab z masłem czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przepis prosty,dosyć popularny ale jakże pyszny. Zapraszam:)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 grube plastry schabu bez kości - grubość około 3 cm
    2 łyżki masła
    1 duży ząbek czosnku
    1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
    Sól,pieprz do smaku
    1 jajko
    Bułka tarta
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z masłem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło wyjąć z lodówki,aby zmiękło. Gdy to nastąpi rozetrzeć odrobinę. Następnie dodać szczyptę soli,pieprz cytrynowy oraz starty na małych oczkach czosnek. Wymieszać. Uformować dwa wałeczki o długości około 8 cm,owinąć folią i włożyć do zamrażarki na około 30 minut.
  • 2. Mięso umyć,osuszyć. Rozkroić każdy plaster na pół,ale nie nacinać do końca. Dokładnie, ale delikatnie rozbić mięso. Oprószyć z każdej strony solą i pieprzem. Ułożyć wałeczek masła,zrolować. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Zrumienić na rozgrzanym oleju z każdej strony. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 200 st. Wstawić obsmażone mięso i piec około 15 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Masło Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować