Gulasz z serc drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Serca oczyścić, zalać wodą i gotować 20 - 30 minut. Po tym czasie wodę wylać, serca przekroić na pół, zalewać świeżą wodą, dodać listki laurowe oraz ziele angielskie i gotować na małym ogniu do miękkości. Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju. Gdy serca będą już miękkie dodać cebulę, ogórki, odcedzony groszek i marchewkę oraz koncentrat pomidorowy. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką, majerankiem oraz przyprawą uniwersalną. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, dodać do serc i dokładnie wymieszać.
Gulasz najczęściej podaję z ryżem, ale można też kaszą lub ziemniakami.
Komentarze