Gulasz z serc drobiowych

5 (3 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Prosty i smaczny gulasz.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • serca drobiowe 1 kg,
    cebula 2 szt,
    groszek konserwowy 200 g,
    marchewka konserwowa pokrojona w kostkę 200 g,
    ogórek kiszony 3 szt,
    koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki,
    mąka 2 łyżki,
    listek laurowy 2 szt,
    ziele angielskie 4 szt,
    majeranek,
    sól,
    pieprz,
    papryka słodka mielona,
    papryka ostra mielona,
    przyprawa uniwersalna,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z serc drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serca oczyścić, zalać wodą i gotować 20 - 30 minut. Po tym czasie wodę wylać, serca przekroić na pół, zalewać świeżą wodą, dodać listki laurowe oraz ziele angielskie i gotować na małym ogniu do miękkości. Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju. Gdy serca będą już miękkie dodać cebulę, ogórki, odcedzony groszek i marchewkę oraz koncentrat pomidorowy. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką, majerankiem oraz przyprawą uniwersalną. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, dodać do serc i dokładnie wymieszać.

    Gulasz najczęściej podaję z ryżem, ale można też kaszą lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serca drobiowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować