Gulasz z serc drobiowych na ostro

5 (142 ocen)

  • 60 min

Bardzo lubię podroby. Wymyśliłam sobie gulasz z serc na ostro- polecam:)

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g serc drobiowych
    120 g obranej cebuli
    3 ząbki czosnku
    1 mała suszona ostra papryczka
    sól, liść laurowy, ziele angielskie- do smaku
    przyprawa warzywna
    ok. 1/2 szklanki mleka
    1 łyżka mąki pszennej
    olej rzepakowy do podsmażenia, ok. 3 łyżek
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka Gulasz

Gulasz z serc drobiowych na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • serca drobiowe- oczyszczone 1. Serca drobiowe dokładnie myjemy w ciepłej wodzie. Usuwamy zbędny tłuszcz oraz skrzepy krwi.
  • przesmażanie serc z cebulą i czosnkiem 2. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki. Podsmażamy na oleju na patelni lub w rondelku.
    Serca kroimy na pół. Podsmażamy razem z cebulą i czosnkiem.
  • gulasz, po dolaniu mleka 3. Wlewamy tyle wody, aby przykryła mięso.
    Wsypujemy przyprawy. Dodajemy ostrą pokruszoną papryczkę. Przykrywamy i dusimy do miękkości serc.
    Po wyparowaniu wody wlewamy mleko rozrobione z mąką.
    Lekko zagotowujemy.
    Wsypujemy posiekaną natkę pietruszki.
    Doprawiamy do smaku.
  • gulasz z serc drobiowych na ostro 4. Gulasz z serc drobiowych podajemy na gorąco z pieczywem lub kaszą, ziemniakami, ryżem jako danie obiadowe.
  • gulasz z serc drobiowych na ostro 5. Smacznego:)

Porady

Serca drobiowe, kiedy kupię i od razu ich nie przerabiam, moczę w mleku i przechowuję w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podroby Serca drobiowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować