Gulasz z kiełbasy z warzywami

4.5 (163 ocen)

Jesienią królują na naszych stołach dania rozgrzewające i sycące. Ja często robię różnego rodzaju gulasze i dania jednogarnkowe. Kto lubi takie dania to polecam właśnie ten gulasz.

Składniki:


  • 450 g kiełbasy
    2 łyżki oleju kokosowego
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    0,5 czerwonej papryki
    1 marchewka
    1 mała pietruszka
    300 g pieczarek
    3 średnie ziemniaki
    1 szkl passaty pomidorowej
    1 szkl bulionu warzywnego
    2 łyżki ketchupu
    1 łyżeczka suszonych pomidorów
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    0,5 łyżeczki przyprawy do gulaszu
    Do smaku:
    sól
    pieprz kolorowy
    pieprz ziołowy
    szczypta ostrej papryki
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z kiełbasy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i pietruszkę pokroić w cienkie półplasterki. Cebulę i czosnek w drobną kostkę. Paprykę i ziemniaki w większą kostkę. Pieczarki pokroić na 4 lub 6 części jak są duże.
    Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju kokosowym. Przełożyć na talerz pozostawiając tłuszcz na patelni.
    Na tej samej patelni podsmażyć cebulę po chwili dodać czosnek i chwilkę podsmażać aż cebulka się lekko zrumieni. Dodać marchew, pietruszkę, paprykę, pieczarki i dalej podsmażać około 8-10 minut by wszystkie warzywa ładnie się podsmażyły. Wlać bulion, passatę pomidorową, dodać ketchup, suszone pomidory, paprykę słodką, przyprawę do gulaszu i pod przykryciem gotować do momentu aż ziemniaki i warzywa będą miękkie od czasu do czasu mieszając. Jeśli będzie zbyt mało płynu dolać bulionu.
    Doprawić do smaku.

Porady

Podawać gorące z pieczywem, kaszą gryczaną lub ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Marchewka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować