Jajka w sosie warzywnym

  • wyświetlono: 1288 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

W okresie wielkanocnym jemy dużo jajek i staram się je jakoś urozmaicać. Tym razem zrobiłam w sosie na bazie majonezu i śmietany z warzywami. Szybkie do zrobienia i bardzo smaczne.

alaaa
  • 6 porcje
  • 30min

Składniki

3 jajka ugotowane na twardo
7 rzodkiewek
kawałek czerwonej papryki
kawałek zielonego ogórka
3 łyżki majonezu
1 łyżka śmietany 18% gęstej
sól
pieprz
kiełki brokuła

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Jajka w sosie warzywnym

  • 1. Ogórek obrać ze skórki i wydrążyć gniazda nasienne.
    Ogórek i paprykę pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Rzodkiewki zetrzeć na tarce. Warzywa lekko posolić wymieszać i odłożyć na około pół godziny. Zlać nadmiar płynu ale nie wyciskać z warzyw. Dodać majonez, śmietanę, wymieszać i doprawić do smaku. Odłożyć na około pół godziny by smaki się przegryzły. Sałatkę wyłożyć na półmisku położyć połówki jajek. Na wierzchu jajek położyć kiełki i półplasterki rzodkiewki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

warzywaJajkaWielkanocśniadanie
 

Komentarze

Podobne przepisy

jaja

Dodane przez: Kasja1986

Jajka z sosem majonezowym z czosnkiem niedźwiedzim...

Odświeżona propozycja tradycyjnych...

cukinia

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Cukinia w serowej panierce z sosem czosnkowym

Taka serowa propozycja odmieni...

gotowe

Dodane przez: ziutula

Smażone śledzie w sosie cebulowo-porowym

smażone śledzie na oleju i polane...

biała kiełbasa w sosie chrzanowym 1

Dodane przez: monika016

Biała kiełbasa pieczone w sosie chrzanowym

Kiełbasa podana na wielkanocny...

Panierowane jajka

Dodane przez: 23ewelina

Panierowane jajka

Są przepyszne i nabierają całkiem...

Śledzie w sosie tatarskim.

Dodane przez: AnetaZN

Śledzie w sosie tatarskim

Prosta przekąska imprezowa dla...