Jajka w sosie warzywnym

4.5 (189 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

W okresie wielkanocnym jemy dużo jajek i staram się je jakoś urozmaicać. Tym razem zrobiłam w sosie na bazie majonezu i śmietany z warzywami. Szybkie do zrobienia i bardzo smaczne.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
    7 rzodkiewek
    kawałek czerwonej papryki
    kawałek zielonego ogórka
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka śmietany 18% gęstej
    sól
    pieprz
    kiełki brokuła
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przekąski

Jajka w sosie warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórek obrać ze skórki i wydrążyć gniazda nasienne.
    Ogórek i paprykę pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Rzodkiewki zetrzeć na tarce. Warzywa lekko posolić wymieszać i odłożyć na około pół godziny. Zlać nadmiar płynu ale nie wyciskać z warzyw. Dodać majonez, śmietanę, wymieszać i doprawić do smaku. Odłożyć na około pół godziny by smaki się przegryzły. Sałatkę wyłożyć na półmisku położyć połówki jajek. Na wierzchu jajek położyć kiełki i półplasterki rzodkiewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować