Gulasz z indyczych żołądków z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żolądki oczyszczamy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
Cebulę kroimy w grubszą kostkę.Wrzucamy ją na rozgrzany olej i rumienimy.Wrzucamy żołądki i podsmażamy chwilę, aż zamkną się ich włokna.Wlewamy gorącą wodę,przykrywając nią żołądki.Dodajemy lisc laurowy i ziele angielskie.Czosnek obieramy kroimy w plasterki i dodajemy do mięsa.Przykrywamy.
2.Paprykę kroimy w kostkę.Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy takze w kostkę.Liście selera płuczemy i osuszamy.Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na drobne kawałki.Rozdrobnione warzywa dodajemy do żołądków.
3.Gdy żołądki będą miękkie dodajemy przyprawy:papryke słodką, chilli,pieprz, sól,sos sojowy.
Jeżeli konsystencja sosu bedzie za rzadka,mozemy ja zagęscic mąką wymieszaną z zimną wodą.
Gulasz doskonale pasuje do kasz,ziemniaków czy kopytek.
Komentarze