Gulasz z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 51 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ma wyjątkowy smak lekko kwaskowy dzięki dodanym jabłkom.

  • 51 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg karkówki
    0,5 łyżeczki soli
    1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1 cebula
    1 łyżka oleju
    350 ml gorącej wody
    2 liście laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    3 jabłka
    pieprz i sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Gulasz z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Myję i osuszam mięso na papierowym ręczniku.
    Kroję w w niedużą kostkę i posypuję przyprawami.
    Cebulę obieram i kroję w taką samą kostkę.
    Na patelni rozgrzewam olej, wrzucam mięso i smażę przez 10 minut.
    Dokładam cebulę i nadal podsmażam chwilę.
    Dolewam wodę i dodaję liść laurowy i ziele angielskie.
    Duszę pod przykryciem całość tak 45 minut.
    Umyte jabłka obieram ze skórki i kroję w podobną kostkę co mięso.
    Dodaje do gulaszu i gotuję aż jabłka zmiękną.
    Całość doprawiam do smaku solą i pieprzem.
    Gotowy gulasz podaje z kasza gryczaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować