Guacamole

4.5 (176 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób

Klasyczny przysmak meksykański, który świetnie sprawdzi się na imprezie, jako dip do nachosów.

  • 5 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 duże miękkie awokado
    1/2 czerwonej cebuli
    1 pomidor
    garść świeżej kolendry
    sok z połowy limonki
    szczypta kminu rzymskiego
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Guacamole Pasty

Guacamole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado dokładnie rozgniatamy widelcem. Dodajemy drobno posiekaną cebulę, pomidora, kolendrę i kmin rzymski. Wyciskamy sok z limonki, obficie doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z nachosami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować