Guacamole

  • wyświetlono: 2124 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Klasyczny przysmak meksykański, który świetnie sprawdzi się na imprezie, jako dip do nachosów.

IMG_20190610_172103
  • 4 porcje
  • 5min

Składniki

1 duże miękkie awokado
1/2 czerwonej cebuli
1 pomidor
garść świeżej kolendry
sok z połowy limonki
szczypta kminu rzymskiego
sól i pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Guacamole

  • 1. Awokado dokładnie rozgniatamy widelcem. Dodajemy drobno posiekaną cebulę, pomidora, kolendrę i kmin rzymski. Wyciskamy sok z limonki, obficie doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z nachosami. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

awokadokuchnia meksykańskaavocadoguacamolepasta z awokado

Komentarze

Podobne przepisy

Warzywna pasta kanapkowa

Dodane przez: Futka

Zielona pasta kanapkowa

Propozycja na smaczną i prostą...

MASŁO Z AWOKADO

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

MASŁO Z AWOKADO

Najzdrowsze masło pod słońcem!

image-0fconc4

Dodane przez: k_marysia

Pasta z awokado z papryką

Świetnie komponuje się z pomidorem....

kanapeczki na krakersach

Dodane przez: klementynka

kanapeczki na krakersach z pastami

Takie kanapeczki polecam na sylwestra,...

Pasta jajeczna z awokado i szczypiorku

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Pasta jajeczna z awokado i szczypiorku

Pyszna pasta śniadaniowa do przygotowania...

Pasta kanapkowa z makreli i jajek

Dodane przez: Cukiereczek

Pasta kanapkowa z makreli i jajek

Ryby są bardzo zdrowe i powinniśmy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE