Grzanki z masłem czosnkowo - bazyliowym

5 (8 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Takie grzaneczki mogą być dodatkiem do sałatek lub zup , a także przekąską do kufelka piwa ... :) Chrupiące , aromatyczne , szybkie do przygotowania , z dostępnych składników ...

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 długa bagietka
    100 g masła
    2 spore ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanej bazylii
    1 łyżka soku z cytryny
    2 szczypty soli
Wystaw ocenę:

5 (8 ocen)

Zobacz również:

Grzanki

Grzanki z masłem czosnkowo - bazyliowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grzanki z masłem czosnkowo - bazyliowym 1. Bagietkę kroję w kromki - u mnie grubość około 1 cm .
  • Grzanki z masłem czosnkowo - bazyliowym 2. Do masła o temperaturze pokojowej dodaję bazylię , sok z cytryny , sól , przeciśnięty przez praskę czosnek , miksuję blenderem .
  • Grzanki z masłem czosnkowo - bazyliowym 3. Kromki bagietki smaruję przygotowanym masłem , układam na blasze , wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 7-8 minut , aż staną się rumiane .

Porady

Grzaneczki smakują wybornie na ciepło ale także na zimno :) Tak przygotowane masło może być doskonałym smarowidłem do pieczywa :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Masło Bazylia Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować