Grzanki czosnkowe

4.49 (201 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Grzanki czosnkowe dobrze smakują nie tylko jako przekąska do piwa, ale także jako dodatek do sałat z winegretem. Można je zrobić również z ciabatty lub pszennego chleba.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 czerstwa bagietka
    1/4 kostki miękkiego masła
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanej bazylii lub natki pietruszki
    1 łyżka soku z cytryny
    sól
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Grzanki Przekąski

Grzanki czosnkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grzanki czosnkowe 1. Masło dokładnie utrzeć z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz bazylią lub natką pietruszki.
  • Grzanki czosnkowe 2. Bagietkę pokroić na kromki - od tego jak pokroimy zależy ilość porcji. Następnie kromki smarujemy przygotowanym masłem.
  • Grzanki czosnkowe 3. Kromki ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, aż grzanki się zrumienią.
  • Grzanki czosnkowe 4. Podawać gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować