Smakowite przekąski, w sam raz na imprezę lub spotkanie ze znajomymi. :)
15 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
Bagietka,
średnia pierś kurczaka,
wybrany pomysł na "PAPIRUS" (można zrobić także własną marynatę do kurczaka),
sałata,
pomidor,
100 g masła,
10 listków świeżej bazylii,
3 ząbki czosnku,
sól,
pieprz.
Bagietki z masłem czosnkowo-bazyliowym i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło łączę za pomocą blendera z posiekaną bazylią i czosnkiem, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Bagietkę kroję na kawałki.
Pierś kurczaka smażę według przepisu na opakowaniu (można również na własny sposób - pierś powinna być soczysta).
Sałatę rwę na mniejsze kawałki, pomidory kroję w półplasterki.
Kawałki bagietki smaruję masłem, następnie układam sałatę, plasterek kurczaka oraz pomidorka.
Komentarze