BAGIETKI Z MASŁEM CZOSNKOWO-BAZYLIOWYM I KURCZAKIEM

4.5 (173 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smakowite przekąski, w sam raz na imprezę lub spotkanie ze znajomymi. :)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Bagietka,
    średnia pierś kurczaka,
    wybrany pomysł na "PAPIRUS" (można zrobić także własną marynatę do kurczaka),
    sałata,
    pomidor,
    100 g masła,
    10 listków świeżej bazylii,
    3 ząbki czosnku,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Bagietki z masłem czosnkowo-bazyliowym i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło łączę za pomocą blendera z posiekaną bazylią i czosnkiem, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
    Bagietkę kroję na kawałki.
    Pierś kurczaka smażę według przepisu na opakowaniu (można również na własny sposób - pierś powinna być soczysta).
    Sałatę rwę na mniejsze kawałki, pomidory kroję w półplasterki.
    Kawałki bagietki smaruję masłem, następnie układam sałatę, plasterek kurczaka oraz pomidorka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować