Grillowany łosoś z musztardą meksykańską

5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nie mogę napisać nic innego jak to, że kocham takie dania. Soczysta rybka z wyczuwalnym posmakiem limonki a w dodatku pikantna, dla mnie nie ma nic lepszego ;)

Składniki:

  • 2 filety z łososia
    sok z połowy limonki
    sos tabasco nadający smak grillowania
    2 plasterki marynowanej papryczki jalapeno
    musztarda meksykańska z całymi ziarnami gorczycy
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowany łosoś z musztardą meksykańską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowany łosoś z musztardą meksykańską 1. Filety z łososia nacieramy sokiem z limonki, sosem tabasco (ilość wg uznania, ja dałam około łyżeczkę na fileta) oraz drobno posiekaną papryczką.

    Grillujemy z obu stron na rozgrzanym ruszcie.

    Ja filety miałam zamrożone i grillowały się około 15 minut.

    Gotowe podajemy z musztardą meksykańską oraz sałatką z avocado.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Limonka Łosoś Musztarda Tabasco

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować