Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne grillowane szaszłyki z tofu, które posmakują nie tylko weganom

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia młoda zielona mała: 0.5 sztuki
    - tofu wędzone: 8 dekagramów
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
    - pieczarki (średnie): 3 sztuki
    - sos winegret: 6 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki. Cukinię i paprykę dokładnie płuczemy, z cukinii wydrążamy miąższ. Wszystkie warzywa oraz tofu kroimy w równe kostki (mniej więcej 1 na 1 cm).
  • 2. Zalewamy sosem winegret, dokładnie mieszamy i marynujemy przez co najmniej 30 minut. Nadziewamy na przemian na patyczki do szaszłyków.
  • 3. Pieczemy na grillu do uzyskania pożądanego koloru (po kilka minut z każdej strony). W czasie grillowania szaszłyki należy co chwilę przewracać na drugą stronę, gdyż tofu dosyć łatwo przywiera do grilla.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować