Grillowane pieczarki

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kto powiedział, że wegetariański grill nie może być smaczny? Mój Mąż nigdy wcześniej tyle razy nie powtórzył podczas jedzenia słów "mmm pycha" ;)

Składniki:

  • 8 dużych pieczarek
    100 g sera sera typu camembert z niebieską pleśnią
    3 łyżki krojonych pomidorów z puszki
    1 papryczka piri piri
    3 ząbki czosnku marynowane z chilli
    5 mini cebulek marynowanych
    pęczek szczypiorku
    tabasco nadające potrawom smak grillowania
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane Ser

Grillowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy i odkrajamy nóżki.

    Nóżki drobno siekamy.

    Ser kroimy na małe kawałeczki.

    Cebulki przekrajamy na 4 części, czosnek i papryczkę siekamy bardzo drobno.
  • 2. Wszystkie składniki (poza kapeluszami pieczarek) mieszamy ze sobą i w szczelnym pojemniku zabieramy na grillowanie ;)
  • Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym 3. Na rozgrzanym grillu układamy kapelusze pieczarek blaszkami do dołu. Polewamy je sosem tabasco i pieczemy aż będą w środku miękkie.
  • Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym 4. Przewracamy je na druga stronę i do każdej nakładamy farsz.

    Pieczemy aż pieczarki będą miękkie a ser się roztopi.

    Przed podaniem możemy dodać jeszcze kilka kropel tabasco.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Pieczarki Ser pleśniowy Nadzienie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować