Cukinie faszerowane twarogiem

4.44 (161 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Delikatne cukinie prosto z piekarnika

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -4 cukinie
    -mała cebula
    -4 ząbki czosnku
    -25-30 dag półtłustego twarogu
    -2 jajka
    -1-2 łyżki jogurtu naturalnego
    -łyżka posiekanego szczypiorku
    -sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.44 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane Ser

Cukinie faszerowane twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Oprószyć solą, ułożyć przecięciem do dołu na papierowym ręczniku. Poczekać ok. 15 minut, aż wycieknie sok. Osuszyć wnętrza cukinii. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Twaróg rozgnieść widelcem, połączyć z jajkami, cebulką, czosnkiem, jogurtem i szczypiorkiem, przyprawić do smaku. Farsz nałożyć do cukinii, ułożyć je na blasze. Piec ok. 45 minut w temp. 60-180 st. Co jakiś czas wylać na blachę nieco gorącej wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg Warzywa Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować