6 kapeluszy pieczarek na grilla
ok. 120 g ryżu
200 g fileta z kurczaka
po kawałku czerwonej i żółtej papryki
natka pietruszki
1/2 cebuli
1 jajko
sól, pieprz
przyprawa do grilla
maggi
świeże zioła, u mnie szałwia, lubczyk i oregano
Grillowane pieczarki z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować w osolonej wodzie i wystudzić. Fileta z kurczaka pokroić w drobną kostkę, posypać przyprawą do grilla, skropić maggi i wymieszać z posiekanymi ziołami. Odstawić do lodówki. Do ryżu, mięsa i pokrojonych w kostkę papryk i cebuli wbić jajko, dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Farsze nałożyć do kapeluszy pieczarek, zawinąć w folię aluminiową i grillować na średnim ogniu około pół godziny. Smacznego :)
Komentarze