REKLAMA

Grillowane pieczarki z ryżem

wyświetlono: 400 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Przekąska z grilla :)

opublikowany: 20.06.2020
Udostępnij Pinterest
  • dla 3 osób
  • 1 godz. 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 kapeluszy pieczarek na grilla
    ok. 120 g ryżu
    200 g fileta z kurczaka
    po kawałku czerwonej i żółtej papryki
    natka pietruszki
    1/2 cebuli
    1 jajko
    sól, pieprz
    przyprawa do grilla
    maggi
    świeże zioła, u mnie szałwia, lubczyk i oregano
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie i wystudzić. Fileta z kurczaka pokroić w drobną kostkę, posypać przyprawą do grilla, skropić maggi i wymieszać z posiekanymi ziołami. Odstawić do lodówki. Do ryżu, mięsa i pokrojonych w kostkę papryk i cebuli wbić jajko, dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Farsze nałożyć do kapeluszy pieczarek, zawinąć w folię aluminiową i grillować na średnim ogniu około pół godziny. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: czarrna DSC_2816

Pieczarki grillowane

Bo na grillu nie tylko kiełbasa i karkówka :)

kategoria: faszerowane faszerowane warzywa Grill opublikowany: 16.05.2017 | wyświetlono: 2271 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0
Dodane przez: czarrna DSC_2816

Grillowane pieczarki z mięsem mielonym

Bo na grilla nie tylko kiełbasa i karkówka ;)

kategoria: Grill opublikowany: 18.06.2018 | wyświetlono: 3213 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: anka1988 anka1988

Grillowane pieczarki

Dodatek do kiełbaski z grilla.

kategoria: Dania główne opublikowany: 02.07.2014 | wyświetlono: 1647 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE