Grillowane pieczarki z ryżem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Przekąska z grilla :)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 kapeluszy pieczarek na grilla
    ok. 120 g ryżu
    200 g fileta z kurczaka
    po kawałku czerwonej i żółtej papryki
    natka pietruszki
    1/2 cebuli
    1 jajko
    sól, pieprz
    przyprawa do grilla
    maggi
    świeże zioła, u mnie szałwia, lubczyk i oregano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowane pieczarki z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie i wystudzić. Fileta z kurczaka pokroić w drobną kostkę, posypać przyprawą do grilla, skropić maggi i wymieszać z posiekanymi ziołami. Odstawić do lodówki. Do ryżu, mięsa i pokrojonych w kostkę papryk i cebuli wbić jajko, dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Farsze nałożyć do kapeluszy pieczarek, zawinąć w folię aluminiową i grillować na średnim ogniu około pół godziny. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Pieczarki Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować