Bardzo smaczna i efektowna przekąska z pieczarek, papryki i kabanosów , ma cudowny smak i wspaniały aromat, najlepiej smakuje na gorąco po wyjęciu z pieca, prosty pomysł na imprezową przekąskę czy szybką kolację.
30 min
Składniki:
½ kg świeżych pieczarek
2 długie kabanosy
½ czerwonej papryki
10 dag sera żółtego
2 cebule dymki ze szczypiorem
1 łyżka oleju użyłam o smaku bazylii i suszonych pomidorów
Sól morska do smaku
Pieprz do smaku
Zioła włoskie do smaku
Faszerowane pieczarki z kabanosami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki myję pod bieżącą wodą, ostrym nożem wycinam ze środka nóżki i siekam drobniutko nożem-kapelusze odkładam na deseczkę, tak samo kroję umytą cebulę dymkę i paprykę. Kabanosy kroję w cienkie plasterki.
2.Na patelni rozgrzewam olej wrzucam posiekane składniki, podsmażam chwilę około 2-3 minuty, dodaję kabanosy, doprawiam do smaku ziołami włoskimi i pieprzem .
3.Odłożone kapelusze pieczarek solę nakładam do środka farsz, posypuję wierzch drobno startym serem żółtym, zapiekam 20 minut w nagrzanym do 190*c piekarniku.
Komentarze