Faszerowane pieczarki z kabanosami

4.5 (181 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczna i efektowna przekąska z pieczarek, papryki i kabanosów , ma cudowny smak i wspaniały aromat, najlepiej smakuje na gorąco po wyjęciu z pieca, prosty pomysł na imprezową przekąskę czy szybką kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • ½ kg świeżych pieczarek
    2 długie kabanosy
    ½ czerwonej papryki
    10 dag sera żółtego
    2 cebule dymki ze szczypiorem
    1 łyżka oleju użyłam o smaku bazylii i suszonych pomidorów
    Sól morska do smaku
    Pieprz do smaku
    Zioła włoskie do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Przystawki Ser

Faszerowane pieczarki z kabanosami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myję pod bieżącą wodą, ostrym nożem wycinam ze środka nóżki i siekam drobniutko nożem-kapelusze odkładam na deseczkę, tak samo kroję umytą cebulę dymkę i paprykę. Kabanosy kroję w cienkie plasterki.
  • 2. Na patelni rozgrzewam olej wrzucam posiekane składniki, podsmażam chwilę około 2-3 minuty, dodaję kabanosy, doprawiam do smaku ziołami włoskimi i pieprzem .
  • 3. Odłożone kapelusze pieczarek solę nakładam do środka farsz, posypuję wierzch drobno startym serem żółtym, zapiekam 20 minut w nagrzanym do 190*c piekarniku.

    Podaję gorace.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kabanosy Pieczarki Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować