Grillowane pieczarki z mięsem mielonym

4.47 (197 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bo na grilla nie tylko kiełbasa i karkówka ;)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 pieczarek do faszerowania
    400 g mięsa mielonego
    ok. 70 g fety (1/3 opakowania)
    3-4 suszone pomidory
    ulubiona mieszanka ziołowa
    pieprz
    masło
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.47 (197 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowane pieczarki z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowane pieczarki z mięsem mielonym 1. Z pieczarek wyciąć ogonki i drobno posiekać. Suszone pomidory pokroić drobno, fetę pokroić w niedużą kostkę. Mięso wymieszać z posiekanymi ogonkami, suszonymi pomidorami, fetą, ziołami i nałożyć do kapeluszy. Każdy kapelusz posypać natką pietruszki, pieprzem, a na wierzchu położyć plasterek masła. Po dwie pieczarki zawinąć w folię aluminiową i grillować na tacce na średnio rozgrzanym grillu. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też inne pomysły na pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Piknik Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować