Grillowane mielone na patyku

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Łatwizna,ale efekt imponujący.Polecam.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mięso mielone (wołowo-wieprzowe): 60 dekagramów
    - cebula (biała): 80 gramów
    - majeranek (świeży/gałązki): 8 sztuk
    - Jajko: 1 sztuka
    - kajzerka (czerstwa): 2 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - ziele angielskie (mielone): 0.5 łyżeczki
    - przyprawa do gyrosa: 1 łyżeczka
    - olej rzepakowy: 3 łyżeczki
    - piwo: 200 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Grillowane mielone na patyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obrać,posiekać.Kajzerki namoczyć w wodzie,odcisnąć. Szpatułki do nabijania mięsa włożyć na 2-3 minuty do wysokiej szklanki z piwem.
  • 2. Do miski wrzucić mięso mielone,cebulę,kajzerkę,przyprawy i listki majeranku,wbić jajko,starannie wymieszać.
  • 3. Uformować podłużne klopsy (wałki),wbić w nie po dwie szpatułki,skropić lekko olejem,ułożyć na tackach aluminiowych,na każdym umieścić gałązkę świeżych ziół.Mięso grillować z każdej strony, aż będzie w całości upieczone i złociste.
  • 4. Tę pyszną grillowaną przekąskę podawać z ulubionym sosem i surówką z marchewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Majeranek Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować