Grillowana papryka nadziewana kaszanką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Pieczarki kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki razem z cebulą smażymy około 5 minut na oliwie.
2. Z kaszanki zdejmujemy osłonkę. Kaszankę kroimy w plasterki i dodajemy do pieczarek. Mieszamy i smażymy razem przez około 5 minut. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
3. Z papryki odcinamy wierzchołki. Wydrążamy gniazda nasienne. Wnętrze papryk wypełniamy przygotowanym farszem. Papryki przykrywamy odciętymi wierzchołkami. Zawijamy w folię aluminiową. Układamy na rozgrzanym grillu. Grillujemy około 25 minut. Po tym czasie papryki odwijamy z folii, układamy na talerzu i podajemy.
Komentarze