Grillowana papryka nadziewana kaszanką i pieczarkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zachwyci zaproszonych na przyjęcie grillowe gości.

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 papryki czerwone,
    3 kaszanki,
    150g pieczarek,
    1 cebula,
    oliwa,
    sól,
    pieprz,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Przekąski

Grillowana papryka nadziewana kaszanką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pieczarki kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki razem z cebulą smażymy około 5 minut na oliwie.
    2. Z kaszanki zdejmujemy osłonkę. Kaszankę kroimy w plasterki i dodajemy do pieczarek. Mieszamy i smażymy razem przez około 5 minut. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
    3. Z papryki odcinamy wierzchołki. Wydrążamy gniazda nasienne. Wnętrze papryk wypełniamy przygotowanym farszem. Papryki przykrywamy odciętymi wierzchołkami. Zawijamy w folię aluminiową. Układamy na rozgrzanym grillu. Grillujemy około 25 minut. Po tym czasie papryki odwijamy z folii, układamy na talerzu i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Pieczarki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować