Papryka nadziewana ryżem, serem feta i pieczarkami

4.49 (164 ocen)

Przepis powstał z tego co akurat było pod ręką. Szybkie i dobre.

Składniki:

  • 4 papryki
    2 woreczki brązowego ryżu
    3/4 sera feta
    1 cebula
    1 kostka bulionowa
    sól, pieprz
    masło
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryka nadziewana ryżem, serem feta i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę nacinamy wokół gniazda nasiennego i oczyszczamy ją w środku z błonek i nasionek.
    Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu z opakowania .
  • 2. Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki. Cebulę drobno siekamy. Całość podsmażamy na odrobinie masła, na złoty kolor.
  • 3. Mieszamy ryż, pieczarki i pokruszony ser. Ewentualnie doprawiamy do smaku.
  • 4. Papryki nadziewamy farszem i układamy otworem do góry w dużym garnku. Wlewamy ok. litr wody i wrzucamy kostkę rosołową. Gotujemy przez ok. 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować