Papryka nadziewana kaszanką z kapustą

4.49 (193 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Papryka z kaszanką ma największe wzięcie u mężczyzn,kobiety nie za bardzo za nią przepadają.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 12-14 niewielkich papryk czerwonych
    1 kg dobrej kaszanki
    700 g kapusty kiszonej
    300 g surowego boczku wędzonego
    2 średnie cebule
    2 łyżki maggi do zup
    2 liście laurowe
    4 kulki ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Dania główne

Papryka nadziewana kaszanką z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim do miękkości,po czym dobrze odcedzić i lekko posiekać
  • 2. Na głębokiej patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek,dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
  • 3. Gdy cebula jest już podduszona,dodać obraną z osłonki kaszankę.
  • 4. Całość podsmażyć aż do uzyskania jednolitej masy,po czym dodać posiekaną kapustę
    Dodać maggi i w razie konieczności czarnego mielonego pieprzu
  • Nadziewane papryki przed włożeniem do piekarnika 5. Z papryk odciąć „czapeczki”,wyjąć gniazdo nasienne,nadziać farszem,i z powrotem przykryć „czapeczką”.
  • 6. Papryki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym,przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st,na około 50 minut,po tym czasie ściągnąć folię i ponownie włożyć do piekarnika na około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować