Gotowane podudzia z kurczaka w sosie pieczarkowo-botwinkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Gotowane mięso z wywaru w smacznym, zielonym sosie przyrządzonym z pieczarek i młodych listków botwinki. Do przygotowania dania wykorzystałam mięso, na którym gotowałam zupę.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • gotowane podudzia z kurczaka 4 sztuki
    pieczarki 120 gramów
    cebula 1 sztuka
    oliwa z oliwek 2 łyżki
    wywar drobiowy 400 mililitrów
    liście botwinki 1 pęczek
    pieprz czarny do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Botwinka Dania główne Sosy

Gotowane podudzia z kurczaka w sosie pieczarkowo-botwinkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane mięso wrzucić do rondelka, zalać wywarem i gotować na małym ogniu.
    Cebulę pokroić w kostkę i lekko zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać pieczarki pokrojone w kostkę, posolić i dusić kilka minut. Następnie przełożyć pieczarki do blendera, dodać oczyszczone listki botwinki, wlać wywar i zmiksować. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Polać mięso sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować