Gotowane kotlety jajeczne z jarmużem i kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

Delikatne kotlety jajeczne z mnóstwem cennych wartości odżywczych.Idealne dl dzieci-skarbnica witamin.

Składniki:

  • ( Na 6 średniej wielkości kotlecików, 3-6 porcji)
    4 jajka ugotowane na twardo
    1 surowe jajko
    150 g. ugotowanej kaszy jaglanej
    150g. świeżego jarmużu
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki bułki tartej
    1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
    1/2 łyżeczki soli

    folia spożywcza
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Gotowane kotlety jajeczne z jarmużem i kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarmuż myjemy , liście blanszujemy przez dwie minuty , odcedzamy , kroimy drobno.
  • 2. Jajka obieramy z łupinek , rozgniatamy drobno widelcem.
    Do jajek dodajemy jarmuż , kaszę jaglaną , jogurt naturalny zioła oraz przyprawy.
    Wbijamy surowe jajko , wsypujemy bułkę tartą.
    Masę wyrabiamy rękoma.
  • zawijanie kotlecików jajecznych 3. Formujemy kotleciki w kształt kiełbasek.
    Każdą zawijamy w folię spożywczą związując końce " tworząc cukierka"
  • 4. W garnku zagotowujmy wodę , gotujemy kotleciki po 2 min. z każdej strony od momentu wypłynięcia na wierzch.
    Przed podanie rozwijamy z folii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Jarmuż Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować