Gołąbki z piekarnika z warzywami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne gołąbki z warzywami bez gotowania. Wystarczy wstawić do piekarnika a w tym czasie wypić kawę, nie martwiąc się, że nam się przypalą.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1kg mięsa mielonego z łopatki
    • 1 torebka ryżu
    • 1 jajko
    • 1 łyżka majeranku
    • 1 duża marchew
    • 1 duża pietruszka
    • 1 główka kapusty
    • 1 kostka rosołowa
    • 200 ml przecieru pomidorowego
    • Sól
    • ½ szklanki śmietany 18 %
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki z piekarnika z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy ugotowany w osolonej wodzie ryż,obrane i starte warzywa ( marchew, pietruszkę), majeranek, doprawiamy solą i dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
  • mięso 2. Kapustę obgotowujemy i dzielimy na liście.
    Na każdy liść nakładamy trochę mięsa i zawijamy kapustę żeby mięso było w środku.
  • danie 3. Układamy w naczyniu żaroodpornym polewamy 2 szklankami wody z rozrobioną kostką rosołowa.
    Pieczemy 30 minut w 180°C.
  • danie 4. Po upieczeniu dodajemy do sosu przecier pomidorowy i śmietanę, jeszcze chwile pieczemy.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Marchewka Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować