Gęsta zupa fasolowa

4.5 (173 ocen)

Smaczna i pożywna.

Składniki:

  • 1 puszka fasoli w sosie chilli (410g)
    4 średnie obrane ziemniaki (200g)
    1 duża obrana marchewka (100g)
    1 duża biała cebula (150g)
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju
    1 i 1/2 szklnaki bulionu warzywnego lub drobiowego
    1 łyżeczka owoców kolendry
    pieprz czarny mielony do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Zupy Sos chili Potrawka Gulasz

Gęsta zupa fasolowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gęsta zupa fasolowa 1. Ziemniaki i marchewkę pokroić w małą kostkę, cebulę i czosnek posiekać. W garnku rozgrzać olej, wrzucić warzywa i kolendrę - smażyć 5 min, mieszając.
  • Gęsta zupa fasolowa 2. Całość zalać bulionem i dusić 15 min. Następnie dodać fasolę w sosie, wymieszać. Całość dusić jeszcze 5 min. Gotową zupę doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować