Szybka, tania, pożywna przekąska dla każdego, polecam jako posiłek do pracy, wystarczy dokupić bułeczkę i pół dnia mamy z głowy :)
20 min
Dla 5 osób
Składniki:
7 skrzydełek z kurczaka
5 jajek ugotowanych na twardo
przyprawa ziarenka smaku do ugotowania wywaru do galarety
1 żelatyna na 1 litr wody
odrobina soli, pieprzu i maggi do wywaru
majonez i posiekany szczypior w ilości wg uznania
Galaretka ze skrzydełek i jajek w majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skrzydełka zalać 1 litrem wody dodając łyżeczkę ziarenek smaku, po ugotowaniu do należytej miękkości skrzydełka oddzielić od kostek i skóry.
Jajka obrane podzielić na połówki i umieścić na dnie pojemników, posypać szczypiorem, dalej dodać po łyżeczce majonezu i pokrojone mięso.
Wywar odcedzić, doprawić do smaku, rozpuścić w nim żelatynę, lekko schłodzić i zalać pojemniczki.
Podawać odwrócone dnem do góry, smacznego :)
Komentarze