Galaretka ze skrzydełek i jajek w majonezie

4.83 (6 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Szybka, tania, pożywna przekąska dla każdego, polecam jako posiłek do pracy, wystarczy dokupić bułeczkę i pół dnia mamy z głowy :)

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 7 skrzydełek z kurczaka
    5 jajek ugotowanych na twardo
    przyprawa ziarenka smaku do ugotowania wywaru do galarety
    1 żelatyna na 1 litr wody
    odrobina soli, pieprzu i maggi do wywaru
    majonez i posiekany szczypior w ilości wg uznania
Wystaw ocenę:

4.83 (6 ocen)

Zobacz również:

Galareta

Galaretka ze skrzydełek i jajek w majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka zalać 1 litrem wody dodając łyżeczkę ziarenek smaku, po ugotowaniu do należytej miękkości skrzydełka oddzielić od kostek i skóry.
    Jajka obrane podzielić na połówki i umieścić na dnie pojemników, posypać szczypiorem, dalej dodać po łyżeczce majonezu i pokrojone mięso.
    Wywar odcedzić, doprawić do smaku, rozpuścić w nim żelatynę, lekko schłodzić i zalać pojemniczki.
    Podawać odwrócone dnem do góry, smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Skrzydełka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować