Galareta wieprzowa z roladkami ze schabu.

4.83 (6 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 8 osób
  • Średni

Danie, które sprawdzi się na każdej imprezie.

  • 1 godz.
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • 12 kawałków pokrojonego schabu
    1 duża czerwona papryka
    6 ogórków korniszonych
    2 serki smietankowe+ 2-3 łyżeczki chrzanu.
    Lub 2 serki chrzanowe
    6 jajek
    Sól, pieprz, ziele angielskie liść laurowy, papryka słodka
    Żelatyna
Wystaw ocenę:

4.83 (6 ocen)

Zobacz również:

Galareta Roladki schabowe

Galareta wieprzowa z roladkami ze schabu. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Schab należy cienko rozbić przyprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką. W misce łączymy serki śmietankowe z chrzanem (chrzan dodajemy według uznania)
    Powstałym serkiem smarujemy rozklepane schaby układamy na nie pokrojone w paski paprykę i ogórek.

    Zawijamy schab w roladki przekładamy do folii aluminiowej błyszczącą stroną do środka i zwijamy w cukierek. Wrzucamy do garnka z gotującą się wodą. Gotujemy 30-40 minut. Wystudzone roladki kroimy na dwa lub trzy kawałki w zależności od długości schabu. Brzegi od krajamybponieważ roladki by nam się przewracały.

    W głębokim półmisku układamy pokrojone jajka na to kładziemy pokrojone roladki i zalewamy wywarem.

    Do garnka wrzucamy warzywa zalewamy 2 - 2,5l.wody wsypujemy sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy bulion. Gdy bulion nabierze odpowiedniego smaku przecedzamy go przez sitko i wsypujemy żelatynę. (Wsypuję całe opakowanie czyli na 2,5l.wody) mieszamy do dokładnego rozpuszczenia się żelatyny. Przestudzonym wywarem polewamy roladki. Zostawiamy do całkowitego zastygnięcia. Gdy się odpowiednio schłodzi i zastygnie można przewrócić
    go na płaski półmisek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab środkowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować