Roladki schabowe z warzywami w galarecie

4.5 (179 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Te roladki zrobiłam na spotkanie świąteczne do pracy ,wszyscy byli zachwyceni wyglądem i smakiem, są bardzo tanie i łatwe w przygotowaniu :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 3 plastry schabu bez kości
    3 jajka
    1 puszka groszku
    1 mały ogórek kiszony
    Po plastrze papryki konserwowej czerwonej i żółtej
    1 mała marchew
    1 plaster sera żółtego
    1 łyżka chrzanu
    sól , pieprz
    mąka
    Na galaretę:
    0,5 l wrzątku
    1 łyżeczka ziarenek smaku
    4 łyżki żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Roladki schabowe z warzywami w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywka 1. Marchewkę kroimy w plasterki , wykrawamy małe kółeczka wkładamy w nie groszek ( jak na zdjęciu). Ogórka oraz paprykę kroimy w cienkie paseczki.
  • na roladki 2. Schab rozbijamy oprószamy solą i pieprzem, smarujemy chrzanem, nakładamy po parę paseczków warzyw.
  • zwinięte roladki 3. Zwijamy roladki , brzegi sczepiamy wykałaczkami. Wkładamy do wrzątku-gotujemy ok 5 min do wypłynięcia roladek na wierzch.
  • roladki w mące 4. Roladki osuszmy , wyjmujemy wykałaczki , panierujemy w mące.
  • usmażone roladki 5. Smażymy na złoty kolor
  • pokrojony schab z jajkiem 6. Jajka gotujemy na twardo. Usmażone roladki i jajka kroimy w plasterki ( roladki ok 3 cm)
  • zalane składniki 7. Składnik na galaretę mieszamy razem.Do naczynia wsypujemy groszek , na nim układamy roladki i jajka-zalewamy.
  • udekorowane roladki 8. Gdy galareta zaczyna tężeć dekorujemy przygotowana marchewką z groszkiem oraz kwiatkami z sera żółtego.
    Odstawiamy do całkowitego stężnięcia do lodówki.

Porady

Do środka roladek możemy dodać także ser żółty czy pieczarki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować