Galantyna z kurczka

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Galantyna drobiowa jest pyszną odmianą dla wędliny. Dodatkowo możemy podawać ją na zimno w formie przystawki jak i na ciepło polaną sosem.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 nogi z kurczaka
    2 piersi z kurczaka
    1 papryka czerwona
    ½ puszki kukurydzy
    Sól, pieprz, zioła
    Woda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Bezy Galantyna Wędliny

Galantyna z kurczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Nogi z kurczaka myjemy, obieramy ze skóry i kroimy na kawałki.
    2.Piersi oczyszczamy i kroimy w kostkę.
    3. Paprykę drobno siekamy.
    4. Mięso miksujemy. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami, dodajemy kukurydzę i paprykę. Mieszamy.
    5. Z mięsa formujemy 2 rolady i zawijamy folią spożywczą.
    6. Gotujemy na parze ok. 30-35 min.
    7. Gotową galantynę studzimy , a następnie wkładamy do lodówki

Porady

Można serwować ją na kanapkach, jako przystawka lub jako danie na ciepło

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować