Gulasz z piersi kurczaka z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w piórka. W rondlu rozgrzać lej, wrzucić kurczaka, zrumienić, dodać cebulę, jeszcze chwilę smażyć. Mięso podlać 0,5 litra wrzącej wody, posolić. Gulasz dusić około 20 minut następnie wrzucić fasolkę i jeszcze gotować około 15 minut, aż fasola będzie miękka. Mąkę wymieszać w 1/3 szklanki wody i wlać do mięsa. Całość jeszcze raz doprawić solą i pieprzem. Podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami i surówka.
Porady
Ten gulasz można także przygotować z papryką, pieczarkami lub innymi ulubionymi warzywami.
Komentarze