Frytki z cukinii w panierce z piekarnika

3.57 (7 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Frytki z cukinii pieczone w piekarniku to doskonała przekąska lub dodatek do obiadu.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 młode cukinie (ok. 1 kg)
    1-2 łyżki oleju
    1 łyżka soku cytryny

    Panierka :
    40-50 g utartego parmezanu
    1 łyżka mąki
    0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    sól
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

3.57 (7 ocen)

Zobacz również:

Frytki Frytki z cukinii Przekąski

Frytki z cukinii w panierce z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Frytki z cukinii w panierce z piekarnika 1. Piekarnik nagrzać do 200 stopni C.
    Cukinie umyć, nie ubierać. Pokrajać w słupki, skropić oliwą i sokiem z cytryny.
    W głębokim talerzu wymieszać wszystkie składniki panierki.
    Cukinię obtaczać w panierce z mąki i parmezanu.
    Ułożyć frytki na papierze z zachowanie odstępów. a następnie położyć na ruszcie lub kratce w rozgrzanym piekarniku.
    Piec przez 12-15 minut (lub aż będą chrupiące).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Parmezan

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować