Frytki z piekarnika

5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób

Zdrowsza wersja frytek, bo nie są smażone, ale pieczone w piekarniku, a smakują równie dobrze.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków,
    3 łyżki oleju,
    1 łyżka papryki,
    sól ,
    2 ząbki czosnku,
    1 łyżeczka oregano,
    szczypta cukru
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Frytki Przekąski

Frytki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • frytki 1. Ziemniaki kroimy na grubsze frytki, przekładamy do miski, posypujemy papryką, oregano, solą, szczyptą cukru i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodajemy olej, mieszamy, przekładamy na blachę. Pieczemy ok. 50 minut w 200 stopniach
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować