Frittatki z kaszą jaglaną i warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna, zdrowa propozycja: na śniadanie, do pracy, na przekąskę - frittatę w wersji mini z dodatkiem kaszy jaglanej, warzyw i szyneczki :)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kasza jaglana sucha: 0.25 szklanki
    - wrzątek: 0.5 szklanki
    - sól, pieprz, papryka słodka: 1 szczypta
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - wędlina drobiowa: 50 gramów
    - bryndza: 60 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - szczypiorek siekany: 2 łyżki
    - olej rzepakowy: 1 łyżka
    - jajka: 4 sztuki
    - mleko: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Wędliny

Frittatki z kaszą jaglaną i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną przepłukać zimną a następni gorącą wodą. Zalać wrzątkiem i gotować do całkowitego wchłonięcia wody (uważać żeby nie przypalić). Odstawić do wystudzenia.
  • 2. Cebulę, paprykę i wędlinę pokroić drobno. Na oleju podsmażyć cebulę i wedlinę, dodać do kaszy razem z świeżą papryką i szczypiorkiem, wymieszać, przyprawić solą, pieprzem, papryką czerwoną w proszku.
  • 3. Jajka roztrzepać z mlekiem, wlać do kaszy i dokładnie wymieszać całość.
  • 4. Tartaletki (6 sztuk)posmarować tłuszczem, nałożyć masę i piec w rozgrzanym piekarniku 20 minut w temp 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bryndza Jajka Wędlina Kasza Kasza jaglana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować