'Francuskie' Gwiazdy

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Pyszne gwiazdki z ciasta francuskiego z nadzieniem serkowym

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:


  • - serek homogenizowany o smaku stracciatella: 130 gramów
    - cukier puder: 2 łyżki
    - żółtka: 2 sztuki
    - budyń śmietankowy: 2 opakowania
    - jablko: 1 sztuka
    - cukier wanilinowy: 1 opakowanie
    - ciasto francuskie 275g: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

'francuskie' gwiazdy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek, żółtka, cukier puder oraz cukier wanilinowy mieszamy w miseczce. Jabłko obieramy, kroimy w małych rozmiarów kostkę i mieszamy z masą serkową. Dosypujemy proszek budyniowy i mieszamy. Ciasto rozkładamy, smarujemy przygotowanym nadzieniem i zwijamy w rulon. Nożem kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do foremek. Foremki wypełniamy połową ciasta a następnie zalewamy masą serkową. Zapiekamy 10 minut w temperaturze 200 stopni, następnie wyjmujemy, dokładamy do foremek drugą połowę ciasta i pieczemy przez 25 minut w 200 stopniach. Po wystudzeniu smarujemy cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Serek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować