Lody krówkowe z migdałami

  • wyświetlono: 380 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Lody które smakują za równo po przyrządzeniu na świeżo tak jak i po dłuższym pobycie w zamrażalniku.

Wokalista
  • 15min

Składniki

kilka kropli aromatu śmietankowego
2 szklanki Rice Drink 'Alpro'
150g masy krówkowej
40g migdałów
200ml śmietanki kremowki 30%
5 żółtek

Sposób przygotowania przepisu:

Lody krówkowe z migdałami

  • 1. Rice Drink podgrzewwamy z masą krówkową do rozpuszczenia. Gdy się rozpuści, dodajemy aromat i odstawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy.
  • 2. Ubijamy śmietankę i dodajemy do wystudzonej masy, mieszamy i wlewamy do maszynki do lodów (zamrażanej wcześniej przez 12 godzin).
  • 3. Ustawiamy czas na 25-30 minut. W trakcie mieszania dosypujemy drobno posiekane migdały. Przygotowane lody przelewamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki aż ich konsystencja nas zadowoli. Podajemy posypane migdałami.

Porady

Ważne jest aby dobrze zamrozić misę od maszynki do lodów !

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciekonkurs_podróże

Komentarze

Podobne przepisy

Migdałowiec z masą krówkową

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Migdałowiec z masą krówkową

Przepis na to ciasto dostałam od...

Babeczki z masą krówkową

Dodane przez: LucyG

Babeczki z masą krówkową

Przepis wygrzebany z szuflady babci...

rogaliki z masą krówkową

Dodane przez: Ewelina Marcin

Rogaliki z masą krówkową

To najdelikatniejsze, wręcz rozpływające...

Lody z prażonymi jabłkami, cynamonem i polewą truskawkową

Dodane przez: pao77

Lody z prażonymi jabłkami, cynamonem i polewa...

Pyszne lody dla ochłody. Ten wariant...

Jabłecznik z masą krówkową

Dodane przez: joanna30

Jabłecznik z masą krówkową

Ciasto olejowe jest niezwykle puszyste,...

kostki sernika

Dodane przez: Babcia Tereska

SERNIK KRÓWKOWY Z BANANAMI

Uwielbiam serniki, to i często...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE