Dla niejadka na 'Dzień Dobry'

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Obiad z lekką nutą twórczości dla dzieci które lubią bawić się jedzeniem lub po prostu go nie jedzą.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    6 jajek
    sól
    pieprz
    koperek do dekoracji
    ketchup
    kapusta pekińska
    sos sałatkowy francuski
    czarne oliwki do dekoracji

Dla niejadka na 'dzień dobry' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości a następnie mniemy. Jajko smażymy na rozgrzanej patelni posypując solą i pieprzem. Kapustę pekińską siekamy i polewamy przygotowanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu sosem sałatkowym. Układamy na talerzu buźkę i dekorujemy ketchupem, oliwkami i koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_12-2012

Komentarze

Podobne przepisy