Fit muffinki jabłkowe z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Orzechy grubo siekamy.
W misce mieszamy ze sobą mąkę z orzechów nerkowca z mąką ryżową, wiórkami kokosowymi, cynamonem, proszkiem do pieczenia oraz solą. Do drugiej miski wbijamy jajka i miksujemy, aż powstanie piana, a następnie porcjami dodajemy ksylitol/erytrol, cały czas miksując. Wlewamy cienką strużką olej, cały czas miksując. Następnie dodajemy porcjami wymieszane składniki suche i miksujemy, aż masa będzie gładka. Na końcu dodajemy posiekane orzechy oraz starte jabłka i mieszamy dokładnie łyżką. Gotową masę wykładamy do papilotek na muffinki, zajmując 3/4 ich objętości. Pieczemy 20-25 min. w temp.180 stopni. Studzimy.
Komentarze