Filet w sosie z musztardą

4 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Piersi z kurczaka panierowane w aromatycznej musztardzie francuskiej, która nada potrawie wyrazisty smak. Potem mięso poduszone w kremowym sosie musztardowym. Danie to najbardziej lubimy z dodatkiem ziemniaków, ale świetnie też smakuje z kopytkami.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet kurczaka
    • 5 łyżek musztardy francuskiej
    • 1 cebula
    • 1 kg pieczarek
    • 3 łyżki masła
    • Olej do smażenia
    • 330 ml śmietany 30%
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Filet w sosie z musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • danie 1. 1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam solą , następnie smaruję musztardą francuską. Mięso smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
    2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym maśle.
    3. Do cebuli dodaję pieczarki pokrojone w plasterki. Grzyby doprawiam pieprzem oraz solą.
    4. Pod koniec smażenia grzybów wlewam śmietanę, łączę grzyby z mięsem i chwilkę gotuję.
    5. Danie gotowe, podaję z surówką oraz pieczonymi ziemniakami.
    6. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować