Filet z kurczaka w marynacie z musztardą francuską

5 (4 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Filet z kurczaka w marynacie z musztardą francuską, keczupem i aromatycznymi dodatkami jest niezwykle delikatny i soczysty. Podany w towarzystwie kaszy i sałatki z lekkim dresingiem tworzy pełnowartościowy posiłek. Polecam:)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka
    1 łyżka przyprawy do mięs
    Marynata:
    2 łyżki musztardy francuskiej
    2 jajka
    2 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku
    2 łyżki keczupu
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki oleju
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    2 woreczki kaszy gryczanej-ugotowane wedle przepisu na opakowaniu
    dowolna sałatka z lekkim dresingiem
    posiekana natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka w marynacie z musztardą francuską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filet z kurczaka w marynacie z musztarda francuską 1. Filety myję, osuszam, kroje w poprzek na pół, tak by powstały 4 zgrabne kotlety, posypuję przyprawa do mięs, odstawiam. Składniki marynaty mieszam do powstania jednolitej masy, wkładam do niej filety, mieszam, nakrywam , pozostawiam na dwie godziny. Filety smażę na rozgrzanym oleju na małym płomieniu z obu stron na rumiano. Podaję z ugotowaną kaszą i sałatką, posypane natką pietruszki.

Porady

U mnie sałatka powstaje z porwanej sałaty , pokrojonej cebuli, papryki, pomidorów, wszystko polane dresingiem z oleju, soku z cytryny, soli i czubrycy zielonej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gorczyca Kurczak Marynata Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować