Schabowe przygotowane w ten sposób, nie maja sobie równych a sam zapach przywoła do stołu każdego domownika. Kilka prostych składników i pyszne kotlety z porą lądują na twoim talerzu. Spróbuj i przekonaj się sam.
30 min
Dla 9 osób
Łatwy
Składniki:
• 1 kg schabu
• 9 łyżeczek musztardy
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Schabowe z musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą.
Panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
2.Gotowe, podaję z ulubioną surówką i ziemniakami.
Smacznego.
Komentarze