Schabowe z musztardą

4.19 (16 ocen)

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Schabowe przygotowane w ten sposób, nie maja sobie równych a sam zapach przywoła do stołu każdego domownika. Kilka prostych składników i pyszne kotlety z porą lądują na twoim talerzu. Spróbuj i przekonaj się sam.

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • 9 łyżeczek musztardy
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

4.19 (16 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Schabowe z musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • panierka 1. Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
    Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą.
    Panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
    Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • schabowe 2. Gotowe, podaję z ulubioną surówką i ziemniakami.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować