Filet z kurczaka w sosie serowym

4.49 (175 ocen)

  • Średni

Pyszny kurczak w śmietanowo serowym sosie, można do niego dodać brokuły lub zieloną fasolkę szparagową.

  • Średni

Składniki:

  • - filet z kurczaka: 2 sztuki
    - makaron: 0.5 opakowania
    - Ser camambert: 120 gramów
    - Żółty ser: 60 gramów
    - śmietana 18%: 120 mililitrów
    - mleko: 0.25 szklanki
    - masło: 50 gramów
    - kostka rosołowa: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Filet z kurczaka w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka myjemy i oczyszczamy, kroimy w kostkę, oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do drobiu, podsmażamy na patelni.

    Fasolkę przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu, a makaron gotujemy.

    Sos:

    W rondelku rozpuszczamy masło z kostką rosołową, dodajemy sery i cały czas mieszamy aż do ich rozpuszczenia, dodajemy śmietanę, mleko. Doprawiamy pieprzem.

    Kurczak bardzo dobrze smakuje zarówno z fasolką, brokułami i makaronem jak i z frytkami podanymi z sałatą skropioną sokiem z cytryny.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kurczak Śmietana Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować