Filet w sosie chili

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Potrawka którą można podać np. z ryżem , makaronem.
Delikatne mięso z kurczaka z paprykami w pikantnym sosie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ fileta z kurczaka
    • 15 dag pieczarek
    • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    • Chili
    • Pieprz
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • Cebula
    • 1 zielona papryka
    • 2 czerwone papryki
    • Kukurydza
    • 4 łyżki śmietany 36 %
    • Łyżeczka sosu sojowego
    • 2 łyżeczki mąki pszennej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Filet w sosie chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, solimy.
  • cebula 2. Cebulę obieramy , kroimy w kostkę i na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju.
  • pieczarki 3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
  • pieczarki 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • papryka 5. Papryki kroimy w drobne paseczki.
  • papryka 6. Dodajemy do grzybów.
  • kukurydza 7. Kukurydzę odlewamy z zalewy i wsypujemy do warzyw.
  • chili 8. Doprawiamy chili.
  • sos 9. Wlewamy sos sojowy.
  • przecier 10. Dodajemy przecier i nadal prużymy.
  • śmietana 11. Śmietanę łączymy z mąką, hartując łączymy z sosem.
  • danie 12. Warzywa wraz sosem przekładamy na mięso.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować