Filet pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Niebo w gębie - wspaniały smak i aromat.

  • 60 min

Składniki:

  • podwójny filet drobiowy
    2 marchwie
    3 średnie cebule
    4 plastry sera żółtego
    2 łyżki majonezu
    olej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na połówki, delikatnie rozbić.
  • 2. Oprószyć solą i pieprzem.
  • 3. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, zezłocić na oleju. Powinna mieć lekko brązowawy kolor.
  • 4. Marchew obrać, zetrzećna tarce o grubych oczkach. Poddusić na oleju.
  • 5. Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • 6. Na fileta wyłożyć przygotowaną cebulkę, następnie marchewkę.
  • 7. Oprószyć solą i pieprzem.
  • 8. Na każdego fileta połozyć plaster sera żółtego.
  • 9. Na wierzch rozsmarować równomiernie majonez.
  • 10. Piec ok 35 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, aż wierzch nabierze złotego koloru.

Porady

Połączenia smakowe składników można modyfikować. Wspaniale smakuje również z pieczarkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować