filet pod paprykową pierzynką

4.5 (154 ocen)

  • 30 min

Od jakiegoś czasu praktycznie nie jadamy smażonych mięs a przygotowuję je w piekarniku.Często są to filety z kurczaka,które mój mąż bardzo lubi.Te upiekłam z dodatkiem kolorowych papryk i mozzarelli.Będą świetnym sposobem na przemycenie dziecku warzyw-podane tak kolorowo i apetycznie zachęcą niejadk

  • 30 min

Składniki:

  • dla dwóch osób:
    duży pojedynczy filet z kurczaka
    po kawałku zielonej, czerwonej i żółtej papryki
    2 łyżki startej mozzarelli
    ząbek czosnku
    sól morska
    pieprz świeżo mielony
    słodka papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Filet pod paprykową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-28593rx 1. Mięso opłukać i przeciąć na dwa płaty. Natrzeć solą, pieprzem, słodką papryką i rozdrobnionym czosnkiem. Papryki pokroić w drobną kosteczkę. Mięso umieścić w blaszce do pieczenia, przykryć kosteczkami papryki, lekko docisnąć. Posypać mozzarellą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 20 minut. Podawać z ziemniakami lub kaszą i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować