Filet pod brokułową pierzynką

4.5 (179 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Fuzja smaków, mięso z kurczaka pasuje prawie do każdego połączenia a przykryte pierzynką z serków topionych i brokuła dodaje wyrazistego smaku i sprawia że mięso jest soczyste.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • • 1 filet z kurczaka
    • Sól
    • Przyprawa do kurczaka
    • Olej do smażenia
    • Brokuł
    • 3 łyżki mąki pszennej
    • 2 łyżki masła
    • 1 szk. mleka
    • 2 serki topione ze szczypiorkiem
    • ½ szk. wody
    • 2 łyżki serka mascarpone
    • Pieprz
    • Papryka czerwona
    • ½ pęczka szczypiorku
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet pod brokułową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • brokuł 1. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie.
  • 2. Fileta kroimy w plastry.
  • 3. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
  • filet 4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • masło 5. Masło rozpuszczamy w rondelku.
  • mąka 6. Dodajemy mąkę, mieszając żeby nie powstały grudki.
  • mleko 7. Dolewamy powoli mleko.
  • serki 8. Serki rozpuszczamy w gorącej wodzie.
  • serki 9. Przekładamy do rondelka.
  • serek 10. Dodajemy serek mascarpone.
  • pieprz 11. Przyprawiamy pieprzem oraz solą.
  • brokuł 12. Brokuł kroimy drobno i dodajemy do masy.
  • papryka 13. Z papryki usuwamy gniazdo i drobno kroimy, łączymy z masą brokułową
  • masa 14. Nakładamy na każdy kawałek mięsa.
  • szczypiorek 15. Na koniec siekamy drobno szczypiorek i posypujemy na masę.
  • danie 16. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kurczak Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować