Pieczarki faszerowane szpinakiem

  • wyświetlono: 9414 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Dużooo szpinaku w soczystej, delikatnej pieczarce pod pysznym, roztopionym żółtym serem. Pycha! Idealna propozycja na przystawkę albo lekką kolację.

  • 30min

Składniki

5 dużych pieczarek
300 g mrożonego szpinaku
1 łyżka masła
2 ząbki czosnku
sok z cytryny
starty ser
sól, pieprz
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczarki faszerowane szpinakiem

  • 1. W garnku rozpuszczam masło, wrzucam szpinak, pozostawiam na małym ogniu aż cały się rozmrozi. Dodaję sól, pieprz, wyciśnięty czosnek, gotuję 2-3 minuty. Na koniec dodaję do smaku sok z cytryny i jeszcze troszkę soli, ściągam z ognia, odstawiam. Pieczarki myje, osuszam, usuwam nóżki. Lekko natłuszczam kapelusze za pomocą pędzelka i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószam je w środku solą i pieprzem, faszeruję szpinakiem, wstawiam do piekarnika nastawionego na 190 stopni. Po 10-12 minutach wysuwam blaszkę i posypuję pieczarki startym serem. Wkładam z powrotem do piekarnika, wyciągam jak ser się rozpuści.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniazdrowie_na_talerzudania_dla_urodyszpinakFASZEROWANE PIECZARKI

Komentarze

Podobne przepisy

Faszerowane pieczarki

Dodane przez: danusia19671

Faszerowane pieczarki

Pieczarki można podawać na zimno...

Jajka faszerowane pieczarkami

Dodane przez: edytaha

Jajka faszerowane pieczarkami

Pomysł na szybką przekąskę? Jajka...

image-19rwxgp

Dodane przez: lenab

Pieczarki faszerowane

Mam fioła, kiedy w sklepie zobaczę...

Pieczarki faszerowane

Dodane przez: Gosia123

Faszerowane pieczarki

Pieczarki faszerowane schabem,...

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Dodane przez: livia32

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Fantastyczna sprawa na start każdej...

Faszerowane pieczarki

Dodane przez: Kolendra

Faszerowane pieczarki

Podaje je jako przystawkę na domowych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE