Pieczarki faszerowane kiełbasą

4.5 (168 ocen)

  • 45 min

Pieczarki faszerowane kiełbasą jako gorąca przystawka na karnawał czy inną imprez.Smaczna, łatwa w przygotowaniu sprawi, że każda impreza będzie urozmaicona.

  • 45 min

Składniki:

  • 15 średnich pieczarek
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    250g kiełbasy żywieckiej
    200g sera żółtego
    2 jajka
    sól (opcjonalnie)
    pieprz
    oregano
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski Ser

Pieczarki faszerowane kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy, myjemy, usuwamy ogonki.
    Cebulę obieramy i drobno kroimy.
    Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne.
    Kroimy na małe kawałki.
    Cebulę szklimy z papryką na gorącym oleju.
    Następnie dodajemy kiełbasę pokrojoną w drobną kostkę.
    Chwilę przesmażamy.
    Ściągamy z ognia.
    Dokładamy ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach (odkładając odrobinę do posypania).
    Wbijamy jajka i mieszamy.
    Doprawiamy do smaku oregano, pieprzem i solą pamiętając o tym, że ser i kiełbasa już są słone.
    Wierzch posypujemy odrobiną startego żółtego sera.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180st.C przez 20-30 minut.
    Podajemy na ciepło.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Pieczarki Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować