Faszerowane kotlety mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak umyj, osusz, przełóż na patelnię. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i gałkę muszkatołową. Chwilę podduś, ostudź. Paprykę, umyj, pozbaw gniazd nasiennych, pokrój w cienkie paseczki.
2.Mięso mielone przełóż do miski, wbij jajko. Dodaj namoczoną i odciśniętą bułkę, przypraw do smaku solą i pieprzem. Z ciasta uformuj dość duży placuszek, na środku rozłóż łyżkę szpinaku, pasek fety i paseczki papryki. Mięso zlep formując zgrabny kotlecik.
3.Na patelni rozgrzej olej. Każdy kotlet panieruj w bułce tartej i usmaż
ze wszystkich stron po kilka minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Komentarze